NÅGRA AV DE BARN VI STÖTTARNatasha
Natasha Mubanga är 13 år och går i åttonde klass. Hon bor tillsammans med sina föräldrar och sina tre syskon. Hennes pappa har inget arbete och hennes mamma försörjer hela familjen genom att sälja begagnade kläder. Jag älskar att spela fotboll och drömmer om att kunna gå klart skolan och utbilda mig till lärare, säger Natasha.Clement
Clement Mumbi är 13 år och går i klass 8. På fritiden spelar han fotboll. Han bor tillsammans med sina syskon och sin ensamstående mamma i ett hus de hyr. Hans mamma är arbetslös och har svårt att få ihop pengar för att både betala hyra, mat och skolavgifter. Mina favoritämnen är naturvetenskap och matte. Jag drömmer om att kunna utbilda mig till revisor säger Clement.


Elizabeth
Elizabeth Nakazwe är 11 år och går i klass 8. Hennes favoritämnen är historia, religion och engelska. Hennes mamma säljer grönsaker för att få ihop inkomst för att försörja familjen, men det är svårt att få inkomsterna att räcka både till mat och till skolgång för Elizabeth och hennes tre syskon. - Jag drömmer om att bli sjuksköterska när jag blir stor, säger Elizabeth.


Jane
Jane Phiri är 15 år och går i klass 8. Hennes föräldrar är båda döda och hon bor med sin mormor och fyra syskon i ett litet hus som hennes föräldrar lämnade efter sig. Deras enda inkomst kommer från uthyrning av ett rum i huset. Mitt favoritämne i skolan är IT och jag hoppas att jag ska kunna gå kvar i skolan och utbilda mig till lärare, säger Jane.